Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Därför kokar mjölken lätt över

Publicerat torsdag 14 april 2016 kl 10.30
Fysik-Patrik om kokande vatten och mjölk
(0:38 min)
Viktigt att koka vattnet. Foto: Jonas Ekströmer/TT.
Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Vad är det som bildar bubblor i kokande vatten och varför kokar mjölken över så lätt? 

Fysiklektor Patrik Norqvist reder ut varför mjölken så lätt kokar över. 

Lyssna i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".