Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sommarfräscht recept från kostvetare

Publicerat onsdag 4 maj 2016 kl 10.08
Angelica Nylander ger somrigt middagstips
(1:13 min)
Angelica Nylanders sommarrullar
Angelicas sommarrullar. Foto: Angelica Nylander.

Kostvetarstudenten Angelica Nylander ger lugnande besked för dig som är trött på diethets och bjuder på ett somrigt recept.

Kostvetarstudent Angelica Nylanders sommarrullar, steg för steg:

Gör först i ordning innehållet:
Krossa tofu med gaffel, tillsätt ingefära och gurkmeja, stek på tofun och låt svalna.
Koka risnudlar och låt svalna genom att skölja i kallt vatten.
Hacka/riv grönsaker du gillar, i detta fall morot, avokado, gurka, spenat och rödbeta.

Preppa bänken:
Lägg ut kökshandduk på bänken och fukta den med vatten.
Ta fram stor grund form, ex lasagneform och fyll med ljummet vatten.
Ta fram tallrik att lägga de färdiga rullarna på.

Att rulla en rulle:
Doppa rispapper i det ljumma vattnet tills det är mjukt, smacka då ner det på handduken.
Lägg på önskad fyllning på nedre delen av det runda rispapperet.
Vik först en bit av nederkanten så långt över fyllningen det går, vik sedan in kanterna.
Rulla ihop och låt rispapperet fästa naturligt i sig själv.

Dippsås:
Soja
Sweet chili sås
Lite pressad lime

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".