Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Alkoholfritt har blivit trendigt

Publicerat onsdag 8 juni 2016 kl 16.00
"Finns bra lokala alternativ"
(1:44 min)
Kristina hansen sitter i studion
Kristina Hansen Foto: Alexandra Reichler

Kristina Hansen tipsar om alkoholfritt som är lika viktigt på middagsbjudningen som en välplanerad klassisk dryck.

Systembolagets försäljning av alkoholfritt ökar. Men det går också att göra en god dryck själv.

Svartvinbär eller blåbär passar perfekt till kött och en örtig och gräsig fläderdryck går bra till vilt eller fisk. 

- Vi blir mer medvetna om hälsotrender överhuvudtaget och vi vill leva lite sundare. Kanske kikar vi på alternativ även när det gäller dryck, säger Kristina Hansen som är sommelier och tipsar om bra alkoholfria och lokala alternativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".