Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)

Midgårdelevernas ostkräm

Publicerat tisdag 22 november 2016 kl 11.16
Emilia, Malin och Linnea bjöd P4 Västerbotten på ostkräm Foto: Madeleine Harrati/SR
Emilia, Malin och Linnea bjöd P4 Västerbotten på ostkräm Foto: Madeleine Harrati/SR

Elina Georgsson, Linnea Vinka och Malin Mattsson går på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Midgårdsskolan i Umeå

Eleverna har komponerat en egen ostkräm som också var ett av deras bidrag i tävlingen unga eko-kockar. I tävlingen, som ägde rum förra veckan, var tre av de sex lagen från Västerbotten. 

Tjerena kom till P4 Västerbotten för att laga och bjuda på krämen. Vill du prova tjejernas ostkräm se receptet här:

100 gram riven Grevéost
1 dl grädde 
1 Ägg
0,5 msk Vitvinsvinäger
Rapsolja cirka 2 dl (eller så mycket det behövs för att få rätt konsistens)
Salt och peppar.

 Gör så här:

1. Koka upp grädden
2. Blanda ägg, vitvinsvinäger och den rivna osten i en bunke
3. Tillsätt den varma grädden över blandningen och rör till smeten blir slät
4. Häll sakta Rapsoljan över smeten medan du vispar hårt

Servera med natchochips

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".