Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Trerätters på nyårsafton

Nyårssupé för en mindre peng

Publicerat torsdag 29 december 2016 kl 14.42
Malin Falkman om sin nyårsmeny
(2:29 min)
Trerätters a la Malin
1 av 4
Trerätters a la Malin Foto: Åza Meijer
Kantareller på Västerbottensostpaj Foto: Åza Meijer
2 av 4
Kantareller på Västerbottensostpaj Foto: Åza Meijer
Varmrätten på tallrik Foto: Åza Meijer
3 av 4
Varmrätten på tallrik Foto: Åza Meijer
Citronpaj med saffran och lakris Foto: Åza Meijer
4 av 4
Citronpaj med saffran och lakris Foto: Åza Meijer

Kocken Malin Falkman har satt ihop en trerätters meny för den mindre plånboken.

Med en dag kvar till nyårsafton får du tips till en meny signerad Malin Falkman. Kocken Malin ger tips på en trerätters, för den mindre plånboken. Dyrast av ingredienserna är köttbiten, men den kan även bytas ut mot annat alternativ. Entrecote.

Malin smörfräser kantareller:

- Det gör jag då i smör med lite citron, chili och vitlök. Det ger mer smak när jag sedan lägger kantarellerna på pajen berättar Malin. På salladen vid västerbottensostpajen som kantarellerna läggs på, så droppar du på lite balsamico-olja och gärna lite frysta lingon bredvid. Check.

 Även varmrätten är med en touch av chili. Här ska allt grillas, antingen på grillen ute eller så en grillpanna på spisen. Det är chilin, citronhalvor och sötpotatis som hon grillar. Därefter fräser Malin lök i stekpannan innan hon lägger på entrecoten.

Bredvid entrecoten så blir det vackert med en citronhalva med en klick kryddsmör på. Gissa med vad? Jo chili. Blanda chili, citron och lite anchopeppar med smöret och servera i en fin klick på citronhalvan. Check.

Till efterrätt så tipsar Malin om en citronpaj som en fräsch och syrlig avslutning. Hon tar även lite saffran i citronkrämen, för att få pajen ännu mer gul och med mer smak.

- Jag har också smällt lakrits-karameller med vatten och socker som jag ringlat ut på bakplåtspapper. Stoppa lakritsen direkt i frysen och plocka fram just innan servering. Toppa citronpajen med lakrits. Mumma och Gott Nytt År hälsar Malin Falkman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".