Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Trädgårdsarbete

Vårens trend - allt som går att äta

Publicerat tisdag 4 april kl 15.53
Kickan: kryddor och rost ska det vara
(2:00 min)
Kickan i växthuset i Ursviken
Kickan i växthuset i Ursviken Foto: Åza Meijer

Våren är här och för Kickan i Ursviken gäller det att ladda med kryddor och ätbart till kunderna.

Värmen fyller växthuset i Ursviken öster om Skellefteå, där Kickan Ahlström vattnar blommor för fullt. Eller snarare det som ska bli blommor här så småningom, för än så länge är det gröna skott som kommer upp ur krukorna.

- Det är så härligt nu när solen lyser in och det knäpper i taket, då får jag sån härlig inspiration berättar hon för P4 Västerbotten.

Vårens trend ser ut att vara kryddor och gärna ekologiskt. Efterfrågan hos Kickan har ökat även för ekologisk jord och gödsel. 

- man vill göra det ordentligt innan man ska gå ut och rycka upp saker man odlat själv ur trädgårdslandet eller ur krukan säger hon.

Sedan berättar Kickan också att det blir mycket rost som ska smycka din trädgård den här sommaren, om man får ta Kickan på orden.

Åza Meijer
aza.meijer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".