Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nionde maj firar vi Europa

Lägg lamm på grillen på Europadagen

Publicerat tisdag 9 maj kl 14.28
Peter Nilsson om lamm
(1:47 min)
Lamm och gott om grönsaker
1 av 4
Lamm och gott om grönsaker Foto: Åza Meijer
Vegetarisk rätt för grillen
2 av 4
Vegetarisk rätt för grillen Foto: Åza Meijer
Varma grönsaker
3 av 4
Varma grönsaker Foto: Åza Meijer
Peter Nilsson i sitt kök
4 av 4
Peter Nilsson i sitt kök

Kocken Peter Nilsson tipsar om bra mat för både grillen eller ugnen att laga i dag. Fira Europadagen via magen.

Det är sedan 1985 som vi firar Europadagen. En dag som Peter Nilsson fick utmaningen att servera på en tallrik. Men lite överraskande för en svensk, så ville han då lägga lamm på grillen dagen till ära:

– Det är ju en trevlig produkt som folk är rädda för, så då lagar vi lamm och en massa härligt gott och grönt för vegetarianerna till. Det passar även för grillen, bara du inte gör för små bitar som faller mellan gallret hälsar Peter.

Lammrostbiffen ska upp till 55 grader i kärnan, så ett tips är att inte glömma termometern. Då blir det aldrig fel att bjuda på lamm. Lyssna på Peter så vet du hur du ska göra med köttbiten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".