Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inte farligt att äta chili – men det kan göra ont

Publicerat måndag 17 juli kl 15.38
Läkaren: Chili innehåller capsaisin som stimulerar nerver
(0:46 min)
Världens starkaste korv i en plastlåda på en gräsmatta
Den korv som kallas världens starkaste korv. Foto: Markus Åkebo/Sveriges Radio

På sommarens marknader går det att prova spännande mat. Bland annat världens starkaste korv, men att äta stark mat är inte något farligt.

På Åsele marknad i förra veckan gick det att prova det som kallas för världens starkaste korv. Något som vår digitala redaktör, Markus Åkebo, vågade sig på, och efter det mådde han inte särskilt bra. Frågan väcktes då om det kan vara farligt med stark mat.

Läkaren Max Wretman på giftinformationscentralen säger att stark mat innehåller ämnet capsaisin som stimulerar nerver och kan göra ont, men det är inte farligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".