Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Dagens lifehack i P4

Lifehack med kaffetema

Publicerat tisdag 14 november kl 13.42
KAFFE KAFFE KAFFE
Dagens lifehack handlar om tips som rör kaffedrickande. Foto: TT

Så tar du tillvara på överblivet kaffe och så slipper du den jobbiga bittra smaken av dåligt kaffe.

Det är inte varje dag hela kaffekannan konsumeras. Kanske är det en kopp kvar i botten? Istället för att slänga det kan du hälla över det i en iskubsform. Då kan du med enkelhet göra en islatte eller en kaffesmoothie när andan faller på.

När det kommer till den här bittra smaken som dåligt, eller bara gammalt kaffe kan ge, så finns det ett knep.

Ta en nypa salt i kaffet så ska den bittra smaken förmildras. Enligt tipset ska natriumet maskera en del av de bittra komponenterna i kaffet.

Tydligen ska det här knepet ha blivit allmän kännedom i USA under den stora depressionen under 1920-talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".