Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

IGOT-NTO vill nå föräldrar med nytt projekt

Publicerat tisdag 26 november 2002 kl 13.53
Nykterhetsrörelsen satsar på föräldrar i nytt projekt. Det handlar om förebyggande arbete i den fortsatta kampen mot alkohol bland unga i länet. Olle Häggström från IOGT-NTO i Västernorrland vill ändra attityderna hos dom vuxna, för att nå ungdomarna.
Det är svårt att påverka ungdomar direkt när det gäller attityder och vanor, och därför väljer IOGT-NTO att gå via föräldrarna. I det nya projektet som startar vid årsskiftet, kommer IOGT-NTO söka nå föräldrarna mest via skola och föräldraföreningarna. En projektledare kommer att anställas, och finansieringen ska ske genom IOGT-NTO centralt. Men man har också sökt pengar via Socialstyrelsen, Landstinget och hos dom berörda kommunerna: Sundsvall, Timrå och Ånge. Att man valt ut just dom kommunerna beror dock inte på att det dricks mer där än på övriga ställen i länet, säger Olle Häggström.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.