Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Innehåll 5 December

Publicerat onsdag 5 december 2007 kl 14.40

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Hela första timmen direkt från Mittuniversitetet (sista gången för denna gång). Allra först - försvarsminister Sten Tolgfors. Vad gör en sådan kanon i länet? Han får frågor om Hägglunds militiära fordonstillverkning utanför Örnsköldsvik och varför försvaret fortfarande har mark i Sollefteå som företagare vill komma över för ny verksamhet.

15.22: Ann-Katrin Olsson, Röda Korset Sundsvall - och vi kramas! Angående kampanjen nu som får oss att tänka till vad vi egentligen vill ha

15.37: Sollefteås Hervor Sjödin har forskat kring Laura Fitinghoff, kvinnan som i Sollefteå för 100 år sedan skrev Barnen ifrån Frostmofjällen. Kvinnor och författarskap diskuterar vi.

15.42: Finalsändning från Mittuniversitetet - hur tycker damerna i receptionen att vi har skött oss? Carina Engström och Britt-Inger Svensson är med.

16:12: Ämnet lignin som finns i organisk massa brukar vara ett problem vid papperstillverkning - men Domsjöfabriker har hittat nya användningsområden. Ska lignin bli en guldgruva? (rep Lennart Sundwall)

16.22: Tre män åker taxi till studion... för att prata om miljön. Pågår stor konferens i Sundsvall. Tom Hedlund,var huvudsekreterare i regeringens Klimat-och sårbarhetsutredning. Lennart Erfors,ansvarig för klimatinvesteringar i Kristianstad. Folke Nyström, utvecklingschef Mittsverige vatten - den sistnämnda vill gärna prata om nya biogasprojektet tillsammans med SCA... (studio)

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Mer om papper och framtid - MReal i Husum signalerar att det ska hända något (tråkigt?) på personalsidan - men vid Vin & Sprit i Sundsvall är det klackarna i taket. Privata intressenter ser ut att få ta över spritfabriken. Det svänger med andra ord i Västernnorrland - Henric Borgström hjälper mig att analysera läget (tel + rep Stig Edfast/Lennart Sundwall)

17.15: Idag firas Chanuka, judarnas tempelinvigningsfest. Beni Grollman (ev med dotter Mayan) kommer med sin åttaarmade ljusstake och berättar om firandet. (studio)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".