Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Samarbete ska få ner sjukskrivningar

Publicerat tisdag 4 mars 2003 kl 10.53
Som en del i kampen mot dom allt högre sjukskrivningarna har Härnösand-Medelpads hälso och sjukvårdsförvaltning inlett ett sammarbete med försäkringskassan och arbetsmiljöinspektionen. Sedan den 16 oktober finns två personer från försäkringskassan på plats på Sundsvalls sjukhus två dagar i veckan.
Enligt Kristina Ersson, reabilitetssamordnare på försäkringskassan i Sundsvall, leder det till mindre byråkrati och en snabbare handläggning av ärenden. Margitta Kjellman är en av projektledare för Alf-projekt som Härnösand-Medelpads hälso- och sjukvård drog igång i oktober förra året. Alf står för Arbetsmiljlöinspektionen, Landstinget och Försäkringskassan. Projektet kommer att hålla på i två år och fokuserar sig på reabilitering av sjukskrivna. Och fastän försäkringskassan bara funnits på plats på Sundsvalls sjukhus i fyra månader ser Margitta Kjellman redan positiva effekterna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.