Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Förvånande få anmäler kommunen för utebliven lunch

Publicerat söndag 10 augusti 2003 kl 12.43
Under flera veckor i maj serverades ingen skollunch vid många av länets skolor till följd av Kommunals strejk. Samtidigt konstaterade bland andra Skolverket att kommunerna är skyldiga att servera eleverna gratis skollunch. Trots att flera föräldrar protesterade under strejken så är det inte många som gått vidare med en anmälan. Något som förvånar Alf Johansson, avdelningsjurist på utbildningsinspektionen på Skolverket.
- Jag hade väntat mig att det skulle bli en större anstormning än sju-åtta stycken, säger Johansson. Alla anmälningar som hittills har kommit in kommer nu att behandlas av skolverket. - Nu i augusti och september ska vi avgöra hur vi ska göra med anmälningarna, säger Alf Johansson. Skolverket kommer inte ta ställning till krav på ersättningar för uteblivna skolluncher utan enbart till om kommunerna handlat rätt eller fel när skolluncherna ställdes in. - Kommunerna skulle ju se till att den här funktionen att ge eleverna skolmat skulle upprätthållas så långt det var möjligt, säger Johansson Skolverket kommer att fortsätta ta emot anmälningar om hur kommunerna agerade under Kommunals strejk.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".