Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sundsvall

Rötmånaden i fullgång

Publicerat tisdag 28 juli 2009 kl 09.50

Håll maten kall från butik till hem och tvätta händerna innan du lagar mat. Det är några av livsmedelsverkets råd inför rötmånaden som startar idag.

Men det här är råd som egentligen alltid är lika aktuella.

Det säger Eva Häggström som jobbar med livsmedel för miljökontoret i Sundsvall:

-Åker jag på affären och ska ta med känsliga livsmedel till sommarstugan då tar jag en kylväska oavsett om det är rötmånad eller i juni, säger hon.  

Butiker har ansvar för att maten inte blir dålig, men konsumenten har också ett ansvar menar Eva Häggström. Det handlar om att hålla en obruten kylkedja från butik till kylskåpet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".