Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Västernorrland

Mer att spara på landstingskök

Publicerat tisdag 9 februari 2010 kl 13.22

Örnsköldsviks sjukhus skulle kunna spara fyra miljoner kronor, genom att lägga ut fastighetsservice, kök och och restaurangverksamhet på entreprenad.

Det visare en förstudie som Landstingsservice gjort.

Förstudien föreslår också detsamma för landstingets övriga kök och restauranger som finns vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand och Sollefteå sjukhus.

Det är Landstingsservice, som sköter drift och underhåll och av landstingets fastigheter och restauranger som gjort studien, på uppdrag av landstingsdirektören.

Sture Lindgren, chef för Landstingsservice föreslår nu flera förändringar för Örnsköldsviks sjukhus. Det handlar om entrepenader av Fastighetsservice och all matlagning till patienter och personal som skulle spara fyra miljoner kronor för sjukhuset.

Däremot finns det inget att spara på att lägga området städ och transport på entreprenad.

Studien går att tillämpa även på dom andra sjukhusen i landstinget och därför föreslår Sture Lindgren att även Café Ett vid Sollefteå sjukhus och personalmatsalarna vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand läggs ut på entreprenad.

Förslagen har överlämnats till landstingsdirektör Lars Bolin och nu är det upp till politikerna att fatta beslut i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".