Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kramfors

Ett steg närmare skolnedläggningar

Publicerat tisdag 8 november 2011 kl 16.16
-- Vi vill ha Lugnviksskolan protesterade eleverna när beslutet om nedläggning togs i BKU-nämnden. Idag togs ännu ett steg mot nedläggning när kommunstyrelsen fattade kommunstyrelsen samma beslut. Foto Ulla Öhman

Alldeles nyss beslutade kommunstyrelsen i Kramfors att fyra skolor ska läggas ner och det blir också förslaget som nu skickas vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut om två veckor.

Majoriteten i Kramfors vidhåller alltså sitt förslag om att lägga ner fyra skolor.
Det är skolorna i Lugnvik och Docksta, samt högstadieskolorna i Bollstabruk och Herrskog som nu även är klubbade för nedläggning i  kommunstyrelsen.

Det hade väckts en del hopp på några orter när Miljöpartiet i natt via ett pressmeddelande meddelade att man var med på nedläggning i Lugnvik och Docksta men att man ville fortsätta utreda högstadierna vidare.

– Men Miljöpartiets ställningstagande kommer för sent för att det ska hinna diskuteras och det förändrar inte Socialdemokraternas inställning, säger kommunalrådet Michael Melander (S).

Han hoppas nu att beslut ska kunna fattas i kommunfullmäktige om knappa två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".