Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Västernorrland

Gult på kopplet betyder stopp

Publicerat måndag 9 juli 2012 kl 15.31
Natalie Norberg: ”Min ena hund är folkskygg”
(2:57 min)
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Gula band på hundkopplet är en signal som signalerar att hunden kan behöva vara i fred. Det är en signal som hundägare i flera länder börjat använda sig av.

Anledningarna till det gula bandet kan vara olika. Det kan bland annat bero på att hunden är sjuk, eller att den är rädd.

Natalie Norberg är en av dem som har börjat använda sig av det gula bandet.

– Min ena hund är folkskygg, men det är många som kommer fram och vill hälsa och klappa, men eftersom hon har svårt att lita på människor så blir hon väldigt rädd. Så när folk ser det här gula bandet så kanske de inte kommer fram till oss, säger hon.

Natalie Norberg hittade det gula bandet via Facebook och tror att det kan hjälpa både hundägare, hundar och människor i omgivningen att veta vad som gäller.

– Jag tycker att det var en bra idé. Det skulle förenkla livet för både oss hundägare som har hundar som inte har så lätt att lita på andra hundar eller människor, men också för min hunds skull, att hon slipper bli trängd.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".