Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kramfors/Sundsvall

Närproducerad mat lockar fler

Publicerat måndag 27 augusti 2012 kl 06.52
Hjördis Rislund-Åsander: ”Vill veta vilket mat man äter”
(1:29 min)
Foto: Malin Hoelstad/SvD/Scanpix

Fler är villiga att betala för närprodoucerad mat i länet, det visar en undersökning som gjorts i Kramfors kommun.

"Smaka på Västernorrland" - så heter en mässa som arrangeras i Kramfors i början av september.

Inför mässan gjordes en test om hur viljan var att betala tio kronor mer för en lunch med lokalproducerad mat.

Hela 70 procent i Kramfors kan tänka sig att betala mer för att få äta närproducerad mat.

Siffror som Hjördis Rislund-Åsander, näringslivsutvecklare på Kramfors Kommun, är mycket nöjd med.

– Det är mycket positivt att så många väljer det trots att det är dyrare. Man vill ju veta vad man äter, säger hon.

Gunnel Sundin i Sundsvall håller med.

– Det känns rätt att äta närpdoucerat. Det är flera vinnare, bland annat jag. Jag lägger gärna på en slant för bättre mat, säger Gunnel Sundin.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".