Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
E4-bygget

Nu stängs Heffnersvägen i Sundsvall för gott

Publicerat onsdag 12 juni 2013 kl 05.22
Trafikverket: "Man får fundera på vilka vägval man gör"
(1:33 min)
1 av 2
Nu stängs Heffnersvägen i Sundsvall.
2 av 2
Christer Karlsson på Trafikverket. Foto:Christer Suneson

Trafikproblemen runt Sundsvall vid bygget av den nya E4 går nu in i ett nytt skede. Idag stängs Heffnersvägen av i höjd med Skönsbergskurvan. En vältrafikerad väg som löper pararellt med E4.

Heffnersvägen norr om Sundsvall är en av Sundsvalls mest trafikerade vägar. Både för trafik mot Skönsberg och Korstaområdet men också till Ortvikens pappersbruk.

– 11 000 fordon per dygn kommer då att måsta söka sig till andra vägar, säger Christer Karlsson på Trafikverket.

Nu kommer trafiken att ledas om till Lagergatan-Industrigatan. En väg närmare Sundsvallsfjärden på Skönsbergssidan.
– Men man ska komma ihåg att det blir en kompromiss mellan de som vill åka igenom och de som arbetar i området. Det kan ta lite längre tid och det måste man ta med i beräkningarna, säger Christer Karlsson på Trafikverket.

Men med avstängningen av Heffnersvägen väntas också trafik att söka sig till andra vägar i närheten.

– Vi tror att trafiken antagligen kommer att öka på både Skönsbergsvägen och på provisoriska E4 till viss del, säger Karlsson.

Trafiken har också ökat rent generellt på många vägar omkring E4-bygget. Till exempel på Timmervägen, Skönsbergsvägen och på Heffnersvägen. Och det är någonting Sundsvallsborna måste ta med sin planering, säger Christer Karlsson.

– Man får vara beredd att fundera på vilka vägval man ska göra. Om man kan åka andra tider eller kanske åka buss, säger Christer Karlsson.

När kommer den här rätt struliga trafiksituationen i Sundsvall att vara över?

– Det blir när E4 bygget och bron står färdig år 2015. Men vi kommer fortfarande att ha trångt inne i själva stan på vägarna där, säger Christer Karlsson på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".