Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sara Hugg fixar nyårstugg

Publicerat onsdag 31 december 2014 kl 08.25
Sara Hugg: Passar bra efter en skidtur
(0:22 min)
Sara Hugg lagar nyårsmat
Sara Hugg kock /foto Gunilla Lindros SR

Kocken och före detta skidstjärnan, Sara Hugg, ger tips på hur man håller upp blodsockernivån på gästerna innan nyårsmiddagen.

Sara Hugg har tagit över Järnvägskondis i Njurunda söder om Sundsvall och gör gärna tilltugg på nyår. Tidigare har hon varit kökschef på en Italiensk restaurang i Sundsvall. 

-Jag gillar det klassiska med någon tvist, det ska inte vara för komplicerat.

Hennes nyårstilltugg:

Tunnbrödrulle med potatis löjrom, västerbottenost, gräslök, rivet citronskal, cremefraiche, salt och peppar.

Crostini med taleggio och tomatmarmelad.

Crostini med trattkantarellcreme med tryffelolja toppad med bresaola.

Laxspett marinerad i lime vitlök sweet chilli, olja salt och peppar.

Kryddiga kycklingspett marinerade i olja, spiskummin, curry ,paprikakrydda, chili, soja vitlök.  

Sara Hugg har varit en framgångsrik skidåkare och tog SM-guld i 15 kilometer fri stil 1996 och 1997, och tränar idag tre fyra gånger i veckan inför Vasaloppet. 

– De här tilltuggen passar innan middagen, kanske efter en skidtur på nyårsaftonsdagen. Man behöver något i magen, middagen brukar ju vara sen på nyårsafton. 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".