Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Semla för tandlösa - semmelsmoothie

Publicerat tisdag 17 februari 2015 kl 14.00
Erik Nyberg: Det är succé, man behöver inte tugga den
(3:37 min)
Ingredienser för semmelsmoothie. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
2 av 2

Semmelwrap, hamburgersemla, semmelkorv, semmelpizza ... Vi försöker ta det slutgiltiga steget för alla varianter av semlor och tillverkar en semmelsmoothie!

Mixern gick sönder så vi använde en elvisp. Ner med semlor och varm mjölk i en skål och kör hårt, var tanken. Efter några minuters vispande så att deg och grädde sprätte all världens väg, hälldes den upp i små snapsglas och det var dags att smaka. 

– Det ser inte så aptitretande ut, tyckte Karin Lönnå. 

Men den sammantagna bedömningen i studion var ändå godkänt. Erik Nyberg och Magnus Leijon var nästan benägna att kalla det succé. Vill du spetsa till din semmelsmoothie kan den med fördel garneras med extra vispgrädde och några kaffekorn på toppen. Eller kanske en skvätt arrak eller amaretto.

Vill du se den oklippta filmen om hur vi gjorde, hittar du den på vår facebooksida Sveriges Radio Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".