Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Gott och enkelt med saffran för alla sötsugna

Publicerat tisdag 24 november 2015 kl 10.22
Stöt gärna saffranen i mortel för att frigöra smakerna. Foto Leif R Jansson/TT
1 av 3
Stöt gärna saffranen i mortel för att frigöra smakerna. Foto Leif R Jansson/TT
Saffranostkaka. Foto: AC Carlsson/SR
2 av 3
Saffranostkaka. Foto: AC Carlsson/SR
Vitchokladmousse med saffran och pepparkakssmulor. Foto: AC Carlsson/SR
3 av 3
Vitchokladmousse med saffran och pepparkakssmulor. Foto: AC Carlsson/SR

Det är saffranssäsong och lussekatterna dyker upp överallt. Kocken Elin Ahlberg snor ihop två alternativa enkla sötsaker med saffran i.

Vitchokladmousse med saffran och pepparkakssmulor
4 port

2 dl grädde
2 äggulor
100 g vit choklad
1 påse saffran
Några pepparkakor

Vispa grädden med saffran. Smält chokladen och låt svalna något, blanda ner äggulorna. Vänd ner chokladsmeten med grädden. Servera i glas, smula pepparkakorna ovanpå moussen. Färdigt!

Saffranostkaka

250 g minikeso
100 g kvarg
2 ägg
2 msk stevia
1/4 bittermandelarom
1 tsk vaniljarom
0,5 g saffran

175 grader 45-50 minuter i ugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".