Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kock från Sundsvall i final Årets kock

Publicerat tisdag 24 november 2015 kl 16.20
"Det är det här jag vill syssla med"
(1:36 min)
Johan Backeus från Sundsvall uttagen till final i Årets kock. Foto: Jesper Fermgård
Johan Backeus från Sundsvall uttagen till final i Årets kock. Foto: Jesper Fermgård

Idag blev det klart vilka som gått vidare till finalen i tävlingen Årets kock. En av dem är Johan Backeus från Sundsvall. 

Han kom till final med en rätt som består av rödspätta i kombualg med fräsch grönska, samt en rökig svampconsommé tillsammans med sake sjuden havskräfta, hasselnötter och torkad gurka, enligt beskrivningen på Årets kocks hemsida.

Johan Backeur är uppväxt i Sundsvall och bor numera i Bromma. Finalen i Årets Kock 2016 hålls i Stockholm den 11 februari. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".