Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Kanadensisk paj på julbordet

Publicerat tisdag 8 december 2015 kl 10.20
Ellens Québec Pork Pie. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
1 av 2
Ellens Québec Pork Pie. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Ellen Scholl från Kanada bjöd på Kanadensisk julpaj. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
2 av 2
Ellen Scholl från Kanada bjöd på Kanadensisk julpaj. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

På tisdagar låter vi smaklökarna ta oss med till okända och kända resmål. I dag bjduer Ellen Scholl på något riktigt klassisk från det kanadensiska julbordet, nämligen Québec Pork Pie. 

Ellen Scholls recept på Québec Pork Pie. 

Ingredienser
1 kg fläskfärs
5 dl vatten
2 dl finhackad lök
1 dl finhackad selleri
1 tsk svartpeppar
2 lagerblad
1 tsk kyndel
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk riven muskot
1/2 tsk kanel
Salt
1 dl havregryn
Ett vispat ägg för glasering

Köp pajdeg eller baka egen efter tycke och smak.

Gör så här:
Koka upp vatten och köttfärs i en stor stekpanna, det ska bli lite som en soppa. Tillsätt lök, selleri, peppar, lagerblad, kyndel, rosmarin, muskot och kanel. Koka under lock på medelvärme i 1 timme och 15 minuter. Efter halva koktiden, smaka av med salt. Rör ned havregrynen och låt de koka, rör i ca. en till två minuter. Ta bort lagerbladen och låt det svalna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".