Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nu kan lussebullen förvandlas till semla med några enkla grepp

Publicerat tisdag 15 december 2015 kl 10.20
Marianne Svelander: Så här gör du Lussesemlan
(0:36 min)
Lussesemlor. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
1 av 4
Lussesemlor. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Närbild på lussesemla med florsocker på. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 4
Lussesemla med florsocker på. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Lussesemla med grädde och russin i. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
3 av 4
En nästan färdig lussesemla med grädde och russin. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Lussebulle under förvandling till Lussesemla. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
4 av 4
Lussebulle under förvandling till Lussesemla. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Den har klarat sig utan direkta påhopp så länge men nu är det slut på julefriden för lussebullen. Nu har den fått alliera sig med semlan och vips är Lussesemlan född.

Gillar du lussebullar och semlor? Varför då inte göra en Lussesemla. Så här förvandlar du en lussebulle i fyra enkla steg.


1. Dela lussebullen i två delar.

2. Spritsa mandelmassa eller lägg på den om du inte vill röra ut den.

3. Sprista grädde, ganska mycket så det blir lite höjd på bullen. 

4. Lägg på locket och pudra med florsocker.  

Klart! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".