Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bemötandet viktigt för en bra matupplevelse

Publicerat tisdag 12 januari 2016 kl 14.18
Nina Metsä: Dåligt bemötande ger dålig smak
(1:45 min)
Nina Metsä jobbar i köket på Åkersvikskolan. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
1 av 2
Nina Metsä jobbar i köket på Åkersvikskolan. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
Elev på Åkersvik lastar på mat. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio
2 av 2
Elev på Åkersvik lastar på mat. Foto: Niklas Axelsson/Sveriges Radio

Åkersvikskolans restaurang utsågs som en av de tjugo bästa i landet 2014. Det enligt White Guide Junior vilket är en gastronomisk guide över den svenska skolmaten. Nyckeln till framgången verkar vara att tänka på helheten. 

Även om smaken på maten är viktigt så finns det andra ingredienser som spelar stor roll över hur den totala matupplevelsen blir menar Nina Metsä som jobbar på Åkersviksskolans restaurang.

– Det handlar mycket om hur du blir bemött. Får du ett dåligt bemötande är det inget som smakar gott. För oss har det varit viktigt att skapa ett bra samarbete med rektor och elever så att vi tillsammans blir ett stort gäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".