Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)

Recept: Nostalgisk laxpudding med skirat smör

Publicerat tisdag 17 maj 2016 kl 10.15
Laxpudding.
1 av 4
Laxpudding. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Lax skärs upp och rimmas.
2 av 4
Laxen redo för rimming. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg
Anne-li Blomqvist i full fart i köket.
3 av 4
Anne-li Blomqvist redo med rikligt med skirat smör. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg/Sveriges Radio
Anne-li Blomqvist med en färdig laxpudding.
4 av 4
Anne-li Blomqvist med en färdig laxpudding i högsta hugg. Foto: Per-Erik Karlsson Lindberg/Sveriges Radio

I vår serie om husmanskost under våren, där våra lyssnarfavoriter granskas och tillagas, har den klassiska laxpuddingen sin givna plats. Entreprenören Anne-Li från Örnsköldsvik bjuder här på sin egen variant av den klassiska rätten.


Ingredienser:

300 g rimmad lax
300 g kokt potatis
ca 1/5 gul lök (om man vill)
2 dl gräddmjölk
2 stora ägg eller tre små
3 nypor salt
2 nypor malen vitpeppar

Skiva ingredienserna i tjockare skivor ca 0,5 cm. Ställ lax, potatis och lök i en ugnsfast form. Det blir snyggare än att lägga lager på lager som en potatisgratäng. Gräddas ca 15-20 min i 225 grader.

Serveras med skirat smör eller gräddfil med citron och gräslök som magert alternativ. Smakar bättre dagen efter, så en perfekt mat för lunchlåda.

Smaklig måltid!

Anne-Li Blomqvist
Örnsköldsvik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".