Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

I Sundsvall byggs det nära vattnet

Publicerat onsdag 30 november 2016 kl 09.13
Susanne Klockar Öhrnell, planchef Sundsvalls kommun
(1:48 min)
Susanne Klockar Öhrnell är Planchef i Sundsvall kommun
Susanne Klockar Öhrnell, planchef Sundsvalls kommun, utanför byggnationerna vid inre hamnen. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

Susanne Klockar Öhrnell, planchef vid Sundsvalls kommun berättar varför det byggs så mycket nära vattnet i Sundsvall i nuläget.

Det byggs och planeras mycket för bostäder i centrala Sundsvall i nuläget. I Sidsjön ska en helt ny stadsfel byggas upp som kommer heta Katrinehill och både vid Norra Kajen och Inre Hamnen byggs det nytt. Längs med hela inre hamnen ska det bli en ny stadsdel. 

– Sundsvall har haft i sin översiktsplan en långsiktigt utvecklingsstrategi att det ska byggas nära vatten, säger Susanne Klockar Öhrnell som är planchef på Sundsvalls kommun. 

Susanne Klockar Öhrnell säger att för framtiden vill man från kommunen att stadsdelarna ska flyta samman mer så att fler personer kan bo på mindre ytor

– Utvecklingen som vi vill se är att vi via att förtäta stan och nyttja redan gjorda investeringar med gator och ledningar så kan vi bygga tätare så att fler kan bo på en mindre yta, säger Susanne Klockar Öhrnell. 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".