Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Modo säger upp Svartvadet som sportchef

Publicerat torsdag 1 december kl 09.38
Uppdaterat torsdag 1 december kl 10.52
"Vi behöver ny energi och en auktoritär ledare"
(0:28 min)
Per Svartvadet ny general manager Modo Hockey. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström.
Per Svartvadet. Foto: MODO Hockey/Håkan Nordström

Modo gör stora förändringar efter den hittills svarta inledningen av säsongen i hockeyallsvenskan. Per Svartvadet sägs upp som sportchef och sportrådet avvecklas.

Däremot fortsätter Andreas Johansson som huvudtränare i Modo hockey samtidigt som han blir tillförordnad sportchef under rekryteringsprocessen.

Modo har tre raka förluster efter att ha blivit utklassat på hemmaplan av Bik Karlskoga (1-5) i tisdags och har inte tagit en trepoängare på sina senaste åtta matcher.

Det här är starten på ett långsiktigt arbete, enligt klubben, för att hitta en ny sportslig modell i föreningen under namnet Återväxten 2020.

– För att driva igenom Återväxten 2020 så behövs det ett nytt ledarskap, konstaterar Johan Widebro, vd i Modo hockey.

Vi behöver ny energi, tydlighet och en auktoritär ledare.

– Per Svartvadet har gjort ett jättebra jobb och lagt ner mycket tid, engagemang och hjärta i Modo hockey. Vi ska komma ihåg att det är en person som spelat flest matcher för Modo hockey i historien, men vi har bedömt att vi behöver ny energi, tydlighet och en auktoritär ledare som kan ta det här vidare, säger Johan Widebro.

Varför sker den här förändringen just nu?

– Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och då vi vill ha en ny sportchef på plats som kan rekrytera spelare inför kommande säsong.

Enligt klubben kommer Svartvadet finnas kvar i organisationen under sin uppsägningstid, men kommer att fokusera på andra arbetsuppgifter. 

Målet är fortfarande SHL

– Målsättningen har diskuterats under hösten och vi vill nu vara tydliga med att vi ska vara tillbaka i SHL senast säsongen 2018/2019, säger Johan Widebro, vd i Modo hockey.

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.