Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Kolbullar med rökt fläsk

Publicerat onsdag 25 januari 2017 kl 10.53
Kolbulle med sidfläsk i folie intill en glasburk med rårörda lingon. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Tärnad bacon puttrar i en gjutjärnspanna i en vedeldad klotgrill. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
2 av 2
Starten till en kolbulle! Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Billigt, mättande och dessutom extra gott om man tillagar den i grillen utomhus i kylan. Klassikern kolbulle är utmärkt januarimat.

2-3 kolbullar

100 gram rökt och tärnat fläsk (helst torrsaltat eller bacon)

4 dl vatten

4 dl vetemjöl

1/2 msk salt

Gör så här:

Blanda vatten, mjöl och salt till en smet som är något tjockare och segare än pannkakssmet. Smeten går bra att förbereda hemma och förvara något dygn i flaska.

Bryn lite av fläsket i stekpanna över öppen eld. Häll över smet i pannan på det stekta fläsket. Kolbullen skall bli ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek båda sidorna.

Gott med lingonsylt till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".