Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekologiskt kött får inte KRAV-märkas

Publicerat tisdag 28 maj 2002 kl 07.20
I Västernorrland finns ingen uppfödning av KRAV-grisar till köttindustrin. Bonden Stefan Stolt i Junsele föder varje år upp 100 grisar. Hans uppfödning är visserligen ekologisk, men köttet är ändå inte KRAV-märkt.
För att få KRAV-märkning måste suggan som föder grisarna vara KRAV-godkänd. Men Stefan Stolt i Junsele har ingen egen sugga, utan köper kultingarna från gårdar som inte är KRAV-godkända. Därför får inte hans kött märkningen, trots att grisarna får KRAV-godkänt foder och lever i enlighet med de andra regler som finns kring miljömärkningen. - Jag skulle kunna köpa smågrisarna från en KRAV-godkänd gård, men det finns ingen sådan i närheten. Men mina kunder vet ändå hur mina grisar lever och det räcker oftast för dem, säger han till Radio Västernorrland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.