Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sänk energiskatten kräver kommunalråd i Sundsvall

Publicerat fredag 12 juli 2002 kl 07.02
Sänkt energisskatt skapar bättre konkurrensvillkor för svensk tung industri. Det menar Sundsvalls kommunalråd Eva Back, som i en skrivelse till regeringen kräver samma konkurrensvillkor för svensk industri, som i många andra europeiska länder. Trots faran med koldioxidutsläpp tror inte Ewa Back att sänkta koldioxidskatter skulle innebära ökade utsläpp. - Det är ju så att har vi en politik i Sverige som gör att vi tvinga en del av vår industri at stänga då kommer vi att få mer industrier i imkringliggande länder som har lägre krav på miljön än vi har, säger hon.
Aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall är ett av de företag som hotas av höga energiskatter. Det kan man läsa i den skrivelse som Ewa Back, tillsammans med 5 andra kommunalråd från olika kommuner skickat till regeringen. I skrivelsen föreslås samma modell som i Finland och i Tyskland, där koldioxidutsläppen för tunga industrier är skattefria.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.