Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Högre politikerlöner i Heby

Publicerat måndag 26 augusti 2002 kl 12.41
När den nya politiska organisationen i Heby kommun, Öppna Heby, träder i kraft vid årsskiftet höjs samtidigt de förtroendevaldas arvoden.
Arvodena beräknas efter centerpartistiska kommunalrådet Rolf Edlunds lön på 32 000 kronor i månaden. Efter årsskiftet fördubblas oppositionsledarens lön, från 25 till 50 procent av kommunalrådets lön. Sammanlagt kan oppositionsledaren komma upp i en ersättning av 22 400 kronor i månaden nästa år, det beslutet fattades av kommunstyrelsen i torsdags. Ersättningen för förlorad arbetsinkomst för de som sitter i kommunens nämnder och fullmäktige höjs också till max 1 500 kronor för ett åttatimmars arbetspass, detta skriver Upsala Nya Tidning i dag.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.