Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya problem för pendlare

Publicerat lördag 7 september 2002 kl 09.43
Busstrafiken mellan Uppsala och Heby har den senaste månaden fungerat dåligt. Samtidigt har Tåg i Mälardalen dragit in en sen kvällsförbindelse, och det har fått kommunledningen i Heby att gå i taket.
I ett hätskt formulerat brev kräver kommunalrådet Rolf Edlund besked om varför tåget drogs in, trots protester. Några skäl till att 22-tåget drogs in har Rolf Edlund inte fått, och är inte argumenten tillräckliga skall tåget återinsättas i trafik, kräver han. Han påpekar också att såväl Västmanlands lokaltrafik som Heby kommun protesterade när de fick höra att tågen skulle dras in, men att de kördes över av TiM. Tåg i Mälardalen får årligen ekonomiskt bidrag från VL för den aktuella tågtrafiken - och då skall den också fungera, skriver Edlund. Samtidigt som Rolf Edlund avreagerar sig å pendlarnas vägnar, jagar Swebus busschaufförer med ljus och lykta. Man har i dagarna fått fram närmare 30 nya bussar som kan sättas in mellan Uppsala och Sala-Heby, men förare saknas.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.