Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny bana för islandshästar i Strömsholm

Publicerat onsdag 25 september 2002 kl 14.59
Det är nu klart att det blir en ny bana för islandshästar i Strömsholm. Strömsholms uvecklings AB har fått två miljoner kronor i EU-stöd och betalar ungefär lika mycket själva.
Byggstart blir troligen i mitten på oktober och till jul beräknas banan vara klar. Vd:n för Ridskolan Strömsholm hoppas nu på att få arrangera de nordiska mästerskapen 2004 och VM i islandshästsport 2005 på den nya banan. Han tror att den nya banan och arrangamangen kring den påverkar näringsidkarna i området positivt och sätter Strömsholm på kartan. På sikt kan det även betyda en att det blir en utbildning för islandshästinstruktörer. Intresset för islandshästridning har blivit stort, det finns 7000-8000 ryttare aktiva runtom i Sverige.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.