Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer kritik mot PRIV-platser

Publicerat måndag 14 oktober 2002 kl 17.08
Modellen med så kallade PRIV-platser på gymnasiet i Västerås får nu återigen skarp kritik från lärare.
Tidigare har speciallärare på Wenströmska gymnasiet i Västerås berättat om sin oro över att PRIV-eleverna inte hänger med i undervisningen, och nu har lärarna på Carlforsska gymnasiet skrivit ett brev till utbildningsnämnden och protesterat mot modellen. PRIV-modellen innebär att även de elever som inte klarat godkänt i svenska, engelska och matematik på högstadiet får gå i en vanlig gymnsieklass, men med specialundervisning i de ämnen som de inte fått godkänt i. - De här eleverna ska dels ta igen det de missade i grundskolan, dels följa med i gymnasiekurserna, säger Lars-Ove Lindgren, ordförande för lokalavdelningen för Lärarnas Riksförbund på Carlforsska gymnasiet i Västerås. - För många elever innebär det att de varken klarar av det ena eller det andra, och därför misslyckas ännu en gång. Det räcker med det misslyckande de har haft i grundskolan, säger Lindgren till P4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.