Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kritik från polishåll mot gemensam central

Publicerat måndag 4 november 2002 kl 15.43
Planerna på en gemensam kommunikations- och ledningscentral för polisen i Västmanland och fem grannlän får nu kritik från polishåll.
Det finns planer på att göra en gemensam kommunikations- och ledningscentral för polisen i Västmanland och grannlänen Dalarna, Uppsala, Gävleborg, Värmland och Närke. Den gemensamma centralen skulle kunna hamna i Västerås. I Gävleborg, Uppsala och Dalarna har det gjorts en förstudie om möjligheterna till en gemensam central. Gunnar Elrud, ordförande i polisföreningen i Uppsala län, har suttit med i den grupp som gjort förstudien, och han är kritisk till planerna på en gemensam central. För visserligen kan man eventuellt göra en liten ekonomisk vinst, men samtidigt tappar man i service - både till den egna myndigheten och till allmänheten. - Om jag som privatperson ringer efter polis vill jag inte behöva förklara var min lilla by ligger, säger Gunnar Elrud till P4 Västmanland. - Och om jag som polis ska skicka ut en patrull till en incident vill jag förstås veta vilka det är jag skickar ut; om de är nya eller gamla i jobbet osv, och i en storregion försvinner möjligheterna till kännedom om de poliser som jobbar, säger Gunnar Elrud.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".