Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunalt nej till dammande grustäkt i Heby

Publicerat söndag 10 november 2002 kl 11.51
I 40 år har en grustäkt invid Folkets Park i Heby tätort förorsakat problem för de närboende. Men efter att en sommarstugeägare anmält problemen till kommunens miljökontor, så säger kommunen nej till fortsatt drift i grusgropen.
Grustäkten ligger på åsen invid Folkets Park i Heby tätort. Där bor också täktens ägare och där sommarbor den kvinna som skrivit till kommunens miljökontor och berättat om att verksamheten i grustäkten har förorsakat problem för de närboende, bland annat damm och buller. Miljökontoret undersökte platsen, men kom fram till att problemen inte var så stora. Det bekräftades också av andra i området som förklarade att just den här torra och varma sommaren var störningarna mindre än tidigare. Samtidigt har ägaren till täkten begärt tillstånd för fortsatt verksamhet i täkten. Men eftersom kommunen uppmärksammats på problemen, även om man inte kunnat dokumentera dem, så säger man nej i sitt yttrande till länsstyrelsen, som kommer att avgöra frågan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.