Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kampanj ska ge rena restaurangkök

Publicerat onsdag 27 november 2002 kl 06.52
En kvarts miljon människor i Sverige råkar årligen ut för matförgiftning efter att ha ätit ute. Nu vill Sveriges hotell- och restaurangföretagare, SHR, få slut på krogsnusket.
Föreningen har startat en kampanj som ska få medlemsföretagen att skärpa sig när det gäller hygienen. Alla medlemmar får en lathund där det bland annat ges råd om hur man sköter sin personliga hygien, hur man håller rent i köket och hur man hanterar livsmedel rätt. - Kampanjen behövs, för att allt tal om krogsnusk skadar hela branschen. Å andra sidan är det synd att den behövs för folk borde ju vet ändå, men det gör de tyvärr inte, säger Viveca Flykt, krögare på Stadhusrestaurangen i Västerås och medlem i SHR, i en kommentar till P4 Västmanland. Kampanjen välkommnas även av Andreas Mörén, livsmedelsinspektör i Västerås stad: -Det är bra att branschen själv tar ansvar för att höja standarden på hygien och kunskaperna. På det viset kan vi tillsammans se till att det blir riktigt bra mathygien, säger Andreas Mörén till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.