Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kontroll av snusk på julborden

Publicerat fredag 29 november 2002 kl 09.07
På fredagen startar miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Västerås sina kontroller av restauranger som serverar julbord.
Det är ett 30 - 40-tal restauranger som kontrolleras de närmaste veckorna för att se att maten håller god kvalité. Kontrollanterna tittar också på tillagnings- och serveringsrutinerna. Det är femte året i rad som miljö- och hälsoskyddsförvaltningen gör den här typen av kontroller. - Vi har sett att fast det blir bättre och bättre så finns det ändå saker att förbättra, säger Andreas Mörén, livsmedelsinspektör i Västerås stad till P4 Västmanland. - Många restauranger är inte vana vid den här typen av bufféservering där maten står framme länge och restaurangerna får mer gäster än vanligt vilket ökar riskerna, säger Andreas Mörén. Bo H. Ondracek, krögare på Djäknebergsterassen, tycker kontrollerna är bra. - I början lastade man på för att slippa jäkta men nu försöker vi att ha lite på brickorna och fylla på hela tiden. Dessutom är det viktigt att både de kalla och varma rätterna i julbordet har rätt temperatur, säger han till P4 Västmanland. Och kontrollerna välkomnas också av restaurangästerna. - De är ju bra så vi inte blir magsjuka eller får matförgiftning, säger Lucia Fernandez en av julbordsgästerna på Djäknebergsterassen, till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.