Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hyreshöjningar i de flesta kommuner

Publicerat måndag 9 december 2002 kl 06.53
Hyreshöjningar är att vänta i de flesta av länets kommunala bostadsbolag nästa år. Bara på ett par orter blir hyran densamma som i år.
Höjda taxor och höjd elskatt är några av sakerna som de allmännyttiga bostadsföretagen motiverar sina hyreshöjningar på. Höjningarna ligger i snitt på tre procent och då har Hyresgästföreningen ändå lyckats förhandla ner hyrorna en bra bit. I de fyra kommunerna Skinskatteberg, Surahammar, Halstahammar och Köping pågår förhandlingarna forfarande, men även där förväntas hyreshöjningen hamna på samma nivå. Högst blir höjningen i Kolsva med 4,9 procent efter nyår, men där finns samtidigt länets lägsta hyror. Lägst blir hyreshöjningarna i Västerås och Norberg, där det inte blir några hyreshöjningar alls. Men i Västerås fall beror det på att Mimer där valt att låta hyresgästerna betala vissa delar av underhållet istället. Även i Kungsör kan hyresgästerna klara sig utan höjningar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.