Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Fortsatt hjälp till invandrarföretagare

Publicerat måndag 9 december 2002 kl 12.44
Invandrare som driver eller som vill starta företag i länet kan även efter årskiftet få specialhjälp.
Projektet med företagsrådgivning för invandrare fortsätter åtminstone ett år till, och vid årskiftet förstärker man också rådgivningen med ytterligare en halvtidstjänst. -Under det här året har vi hjälpt ett tjugotal invadrarföretag i länet och jag är nöjd , säger Mehran Teranchi, företagsrådgivare vid Internationella Företagarföreningen i Västerås till P4 Västmanland. Företagsrågivningen för invandrare drivs av Företagarföreningen i Västerås tillsammans med Västerås stad, Länsstyrelsen och ALMI. Från början riktade man hjälpen endast till företagare i Västerås, men sedan början av år 2002 har man hjälpt invandrare i hela länet. - Vi hjälper invandrarföretagare med att granska deras affärsidé och stöttar dem budgetering och kontakter med finansiärer, berättar Mehran Tehranchi. - Vi har märkt att rådgivningen behövs och att kontakten mellan oss och företagarna är viktig. Vi känner ju i vissa avseenden deras kultur och förutsättningar bättre än svenskarna eftersom vi, så att säga, ''sitter i samma båt'', säger Mehran Tehranchi till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".