Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Deltidsbrandkåren i Tillberga blir kvar

Publicerat tisdag 10 december 2002 kl 08.21
Räddningstjänsten får inte det tillskott i budgeten man vill ha, men deltidsbrandkåren i Tillberga blir kvar.
Nu är det klart - deltidsbrandkåren i Tillberga blir kvar, med oförändrad personalstyrka. Det bestämde politikerna i styrelsen för Mälardalens Brand- och Räddningsförbund när de i går kväll fattade beslut om Räddningstjänstens budget för nästa år. Men några dryga 7 miljoner kronor extra, som Räddningstjänsten ville ha, blir det inte. 4,7 miljoner kronor till är allt politikerna kan få fram till år 2003. - Vi anser ju inte att det är något sparkrav, utan det är en liten neddragning av ambitionerna utifrån vad Räddningstjänsten önskar, säger socialdemokraten Staffan Jansson, styrelseordförande i Mälardalens Brand- och Räddningsförbund. Enligt Jansson innebär den nya budgeten bland annat att man inte anställer någon riskingenjör, som lagen föreskriver. Istället avvaktar man hur kommunstyrelserna i Surahammar och Västerås kommer att handskas med den nya lagen, som träder i kraft den första juni nästa år. Dessutom anställer man bara en ytterligare brandman, i stället för planerade tre.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.