Första matchen i Arboga Hockey för damstjärnan Wickenheiser

Foto: Göran Billeson/SCANPIX SWEDEN
Världens bästa damhockeyspelare Hayley Wickenheiser.

I kväll spelar Arboga hockey träningsmatch mot Falun, och för första gången är kanadensiskan Hayley Wickenheiser med.

Hon har kontrakt med laget på en månad, något längre kontrakt har ännu inte skrivits.

Publicerat onsdag 12 september 2007 kl 15:30

- Alla nya spelare som vi inte har sett tidigare måste man vara lite försiktiga med. Hon får en try-out, säger Patrik Wener, tränare i Arboga.

- Vi har också två österrikiska killar som har tränat jättehårt men vi var ändå osäkra på hur de skulle göra sig i en svensk liga och en ny miljö. Alla nya spelare tar man på try-out, säger han också.

Matchen på onsdag kväll spelas mot Falun som Arboga senare kommer att möta i division 1 i vinter. Sen är det en träningsmatch på lördag också, borta mot Borlänge. Innan dess är det för tidigt att säga om världens bästa damhockeyspelare kommer att vara med i Arbogas lag i år.

Tränaren Patrik Wener är lite kluven inför att en spelare tar så mycket uppmärksamhet. Han vill hellre prata om laget som helhet.

- Vi har tre spelare som är sjuka i dag. Hailey ser väl bra ut, hon kör full fart på träningarna. Vi får se om hon pallar trycket när det blir match, för motståndarna kommer inte att ta hänsyn till att hon är tjej.

Behöver man ta hänsyn till det?

- Det får jag svar på i kväll tycker jag. På träning blir det automatiskt att mina spelare är lite försiktigare mot henne, men på match tror jag inte man kommer att ta hänsyn till det, säger Patrik Wener.

Dela