Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Snöbrist hotar Engelbrektsloppet

Publicerat måndag 20 januari 2003 kl 16.50
Årets upplaga av skidtävlingen Engelbrektsloppet är hotat. Trots dagens snöfall måste man nu lägga om banan - och i värsta fall ställa in även årets lopp.
Förra året tvingades man ställa in det anrika loppet på grund av snöbrist - och problemet är det samma även i år. Det skulle i så fall få stora ekonomiska konsekvenser, det säger ordföranden i loppet Sven Bergman till P4 Västmanland. - Än finns det ju chansen att vi får snö. Vi hoppas för varje liten snöflinga de ritar på tv-kartan att den ska komma på Norberg. Om loppet ställs in måste styrelsen diskutera hur man ska gå vidare. - Det ser mörkt ut i så fall. Ett bidrag från EU skulle kunna rädda loppet, men besked om det väntas först i mars. Vad skulle det betyda för intresset för loppet om det blir inställt för andra året i rad? - Intresset sjunker hela tiden det har vi ju märkt de senaste tio åren. Finns det ingen snö i de här områdena så tappar ju folk intresset för skidåkning överhuvudtaget. Årets lopp är planerat till den 9 februari.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.