Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Köttfärssnusk får följder i Västerås

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 16.47

Köttfärsproduktionen på ICA:s köttpackningscentral i Västerås har gått ner efter SVT:s avslöjande om att gammal köttfärs packats om i en del ICA-butiker.

Trots det ser man positivt på framtiden; kunderna har redan börjat köpa köttfärs igen.

- Hela köttkonsumtionen har fått sej en knäpp och vi har märkt ett litet tapp i vår försäljning, säger Erik Gumabon, vd på Hilton Food Groups köttpackningsfabrik i Västerås.

ICA-handlarna i Sverige kan själva välja om de vill köpa sitt kött från till exempel Hilton, eller från någon annan köttproducent. Ungefär hälften av det kött som säljs av ICA packas i fabriken i Västerås.

Även ICA:s inköpschef Ola Andersson har märkt att köttkonsumtionen har gått ner en aning sedan köttfärsskandalen avslöjades:

- Vi märkte en tillfällig dipp, där vi gick ner på samma volym som föregående år. Sedan har vi haft en ökningstakt under tre och ett halvt år, och vi tror att det kommer tillbaks igen.

- Vi ser redan idag att det säljs mer igen, säger Ola Andersson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".