Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Feta mellanmål svenskens nya snabbmat

Publicerat onsdag 12 februari 2003 kl 11.50
Snabbmatskulturen håller på att ta över våra mellanmålsvanor.
Det dyker upp alltfler färdiga mellanmålsrätter i mataffärerna - och enligt Christina Möller, chef för Coops provkök, är det ingen hälsosam utveckling. - Svenska folket håller på att bli ett mellanmåltidsätande folk. Vi äter när vi går, står, ja, absolut hela tiden, säger hon. Kyldiskarna blir alltmer välförsedda med diverse plastförpackningar med risröror och sylt, söta yoghurtar och flingor, småpizzor, piroger och annat som ska gå lätt att ta med sig och äta. Det finns ingen statistik över försäljningen, men enligt Christina Möller ökar efterfrågan stadigt. Och hon tror att mellanmålen är en av orsakerna till att svenskarna blir allt fetare: - Det är ju inga välbalanserade måltider. De skulle behöva kompletteras med bröd, rotfrukter och grönsaker. Men meningen är ju att man ska äta snabbt och direkt, och kanske inte heller vid ett matbord. Jag känner en oro för att matbordet är utrotningshotat i dag, säger Christina Möller.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.