Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokratisk ja-kampanj startad

Publicerat fredag 14 februari 2003 kl 15.24
Idag bildades ''Socialdemokrater för Europa i Västmanland'', en kampanj som ska försöka få västmanlänningarna att rösta ja i folkomröstningen om ett svenskt EMU-medlemskap.
Men socialdemokratin är splittrad i frågan. Många socialdemokrater säger nej till ett svenskt EMU-medlemskap, även om det - i alla fall än så länge - inte finns någon motsvarande nej-kampanj i länet. Splittringen inom partiet oroar inte ordföranden i kampanjen, Göran Magnusson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Köping: - Det är klart att enighet är ju styrkan i politisk verksamhet, men vi har ju en viss erfarenhet. Både från folkomröstningen om medlemsskap i EU, och tidigare kärnkraftsomröstningen. Jag tycker att vi kunnat hantera det på ett bra sätt i partiet. Genom studiecirklar, debatter, informationsdagar och tidningsartiklar ska ''Socialdemokrater för Europa i Västmanland'' jobba för att övertyga västmanlänningarna att rösta ja i folkomröstningen den 14 september. Göran Magnusson menar att valutaunionen är en viktig del i EU:s strävan att bevara freden i Europa. Han tror också att ett medlemskap ger ekonomiska fördelar, även om det också finns risker. - Det finns alltid risker i livet. Om vi skulle få en ekonomisk utveckling i vår del av Europa med problem kring lönebildningen eller andra störningar, då är det klart att man kan få bekymmer. - Men det finns ändå starka skäl för också Sverige att använda euro, säger Magnusson till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".