Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljoner i demonstrationer mot Irak-krig i morgon

Publicerat fredag 14 februari 2003 kl 17.44
I morgon anordnas världen över demonstrationer mot ett krig i Irak. Uppemot tio miljoner deltagare i 400 städer i 60 länder på fem kontinenter väntas delta. I Västerås hålls en demonstration som flera organisationer står bakom.
- Vi hörde talas om att det skulle bli en europeisk demonstrationsdag den 15 februari, och eftersom vi är emot kriget så tog vi tillfället i akt, säger Ung Vänsters Johan Lindhal, en av initiativtagarna till demonstrationen i Västerås. - Vi har valt parollen "Inget svenskt stöd till kriget" för vår demonstration. Vi är emot kriget, oavsett vad FN säger. I Sverige planeras manifestationer, av olika arrangörer, i omkring 25 städer, förutom Västerås: Boden, Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå, Härnösand, Sundsvall, Gävle, Falun, Sandviken, Eskilstuna, Stockholm, Motala, Linköping, Lysekil, Jönköping, Göteborg, Växjö, Halmstad, Kalmar, Kristianstad, Lund, Simrishamn och Malmö.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.