Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Deklarera per telefon - nyhet i år

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 11.16
Förra året var det för första gången möjligt att deklarera via internet - och i år är det första gången möjligt att göra det via knapptelefon.
- De som kan använda det är de som godtar uppgifterna i den förtryckta blanketten och som har en knapptelefon. Vi vill erbjuda den här möjligheten eftersom alla inte har tillgång till internet, säger Irmeli Andersson, på skattemyndigheten i Västerås till P4 Västmanland. - Man ska använda de koder, en för identifikation och en för underskrift, som finns i den specifikation som bifogas deklarationsblanketten. Man ringer ett gratis 020-nummer och följer instruktionerna som ges av en automatisk röst, berättar Irmeli Andersson. Rikskatteverket räknar med att 300 000 personer kommer i år att deklarera via knapptelefon. Deklarationsblanketterna, som i år ser likadana ut för alla, börjar skickas ut den 18 mars och från och med den 25 mars kan man börja deklarera både via internet och telefon. -Vi hoppas att folk börjar deklarera via internet och telefon vartefter de får blanketterna. Om alla gör det den 5 maj, som är sista dagen att lämna in sin deklaration, kan det bli överbelastning, säger Irmeli Andersson på skattemyndigheten till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".